Mexicansk vegetarburger
Den er så vild lækker!!
Nu tænker du måske nok, at der skal da kød til en rigtig burger. Men det behøver der bestemt ikke, for at det smager vidunderligt. Opskrifter som denne overrasker. En saftig grøntsagsbøf kan noget. Det er synd for dig, ikke at give dig selv muligheden for selv at prøve den. Her får du en af mange opskrifter på en mexicansk vegetarburger.
Sådan laver du mexicansk vegetarburger
Først skal du have gang i ovnen og de søde kartofler. Tænd ovnen på 200°. Vask, skrub og skær kartoflerne ud i halve, og læg dem med skindsiden opad på en bageplade, som du skal have beklædt med bagepapir. De skal stå og hygge sig i ovnen i ca. 30 minutter, til de er helt møre, og lad dem lige køle lidt af. Nu må kødet skrabes ud, og kom det ned i en stor skål. Smid ikke skrællen ud, som nogle gør i andre opskrifter..! Der er supernæring i det. Hak det i stedet for groft, og rør det i skålen med mosen.
Så er det tid til at ordne bønnerne. Dræn dem og skyl dem, og hæld dem op i skålen med de søde kartofler. Pres også hvidløg, og bland det hele sammen med havregryn, paprika, spidskommen, koriander, salt og peber, og rør det hele sammen til en fars med en ske. Så er den fars på plads.
Nu skal der så laves grøntsagsbøffer. Form 8 bøffer, og læg dem dernæst på en bageplade beklædt med bagepapir. Bøfferne skal bages 20 minutter i ovnen ved 200°, til de er sprøde og faste. Lækkert!! Så er der snart mad. En af de sunde opskrifter der hitter. Lun burgerbollerne. Skyl og tør salaten, og flæk avocadoerne, og skær kødet i pæne skiver. Du kan nu vælge om du vil kreere de lækre burgere, eller man selv skal have fornøjelsen. Der skal serveres en god salsa sammen med denne mexicanske vegetarburger. Det er prikken over i-et. Den bliver helt sikkert en af dine nye super hotte opskrifter.
Dette skal du bruge til 4 personer
- 400 g. søde kartofler
- 1 dåse kidneybønner
- 2 fed hvidløg
- 1 dl. finvalsede havregryn
- 2 tsk. røget paprika
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. salt og friskkværnet peber
- 4-8 burgerboller
- 1 bakke blandet salat
- 2 avocadoer
- 1 glas salsa
- chili efter behag
Der skal bruges ca. 30 minutter, og i ovnen ca. 50 minutter
—————————————————————–
Grøntsagssuppe
Det er altid smagsfuldt med supper fra det italienske køkken. Opskrifter på Minestronesuppe kender de fleste. Men her er et alternativ til denne.
Fuld af aromatiske krydderurter, bliver denne suppe dit næste hit. Der skal rosmarin, fennikel frø og salvie i retten. Hele køkkenet dufter fantastisk, og smagsløgene går igang. Der er ikke et specifikt krav til hvilke grøntsager du vil bruge, så i opskrifter som denne, bruger du hvad du synes eller har i huset. Vi har sat noget sammen her, som er perfekt til dig der er vegetar. Så lad os komme igang.
Sådan begynder du
Her bruger vi bønner for det er en god base. Kog først bønnerne i en time ved svag varme , i letsaltet vand. Pil nogle løg og hvidløg, skræl gulerødderne, og hak alle grøntsagerne i grove tern. Steg dem i olivenolie ved svag varme i mindst 20 minutter, sammen med lidt chili og en god tomatpure. Du bør ikke skrue op på fuld blus for gryden, for grøntsagerne har bedre af at stege langsomt, for til sidst at blive lækre gyldne og karamelliserede
Så skal der skønne krydderurter i. Tilsæt rosmarin, salvie, fennikel frø og bouillon/vand op i gryden, og der skal det stå og simre i 30 minutter. I mellemtiden ordner du rosenkålene, skærer dem i kvarter så er de klar. Kom dernæst efter de 30 minutter er gået bønner, rosenkål, pasta op i suppen, og lad den simre i yderligere 10 minutter. Så er du lige ved at være der. Nu skal der bare smages til med salt, peber og en lille smule eddike. Den rengjorte persille hakkes fint og drysses på suppen lige inden du serverer den. Vi kan godt lide et lækkert stykke brød til, men det er en smagssag. Mums 😉
Her er hvad du skal bruge (til 4 personer):
- 200 g. tørrede cannellini-bønner (udblød natten over eller kog 30-45 minutter ekstra)
- 200 g. løg
- 2 fed hvidløg
- 250 g. gulerødder
- 200 g. bladselleri
- 4 spsk. olivenolie
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. chilipulver
- 2 kviste rosmarin
- 4 blade salvie
- ½ tsk. fennikelfrø
- 1 l. grøntsagsbouillon
- 200 g. rosenkål
- 100 g. pasta f.eks. små orecchiette (fås uden æg, hvis suppen skal være vegansk)
- Friskkværnet peber og salt
- hvidvinseddike eller anden lys eddike
- 1 håndfuld bredbladet persille
——————————————————————
Vegansk pesto
Denne veganske pesto er for ALLE der er til nemme opskrifter
Pestoen er super nem at lave, og smager så meget bedre end de pestoer man kan købe. Der skal ikke de store forklaringer til, for at komme i mål med en lækker pesto. Blend alle ingredienserne sammen, og den er færdig på få øjeblikke. Opskrifter som denne bør vi lave flere af.
Ingredienser
- 60 g. friske basilikumblade (2 solide håndfulde)
- 100 g. pinjekerner
- 3 spsk. gærflager*
- 2 fed hvidløg
- 1/2 tsk. salt
- 200 ml. olivenolie
- Saften fra 1/2 citron
Her er lidt om gærflager. *Gærflager er inaktivt gær, og de er altså ikke “levende” som bagegær. Inaktivt gær betyder, at det ikke kan bruge til bagning, og kan du ikke tåle gær, kan du sagtens spise disse flager. De indeholder alle essentielle aminosyrer, og har et højt indhold af proteiner og kostfibre. Gærflager ser måske ikke ud af særlig meget, men her bliver man snydt. De bruges ofte som smagsgiver i diverse retter og opskrifter, og de har en let og lækker oste-nøddeagtig smag, og giver en umami-smag. Som veganer kan der være noget man kommer til at savne, og en ting kan være smagen af ost. Gærflager kan give dig en mild og afrundet ostesmag, og så er det helt veganske.