Spring til indhold

Vær aktiv – Find en hobby

Denne artikel indeholder reklame for woman.dk, outdoor.silkeborg.dk, visitsilkeborg.dk, kondition.dk

Det er rigtig godt for krop og sjæl, at have noget at beskæftige sig med. Vær aktiv. Det giver noget livskvalitet. Det styrker dig både mentalt og fysisk. Man behøver ikke springe rundt og gå amok med hensyn til motion.

Der er mange måder man kan få styrket sit velbefindende på. Mange læser noget spændende litteratur. Man kan være en kreativ bagenørd. Det kan være det lige er dig, at gå igang med at male et maleri. At spille på et instrument, giver mange en stor glæde. Nogen anskaffer sig en hund, mens andre roder med biler. Mulighederne er mange, så vær aktiv alt det du kan.

vær-aktiv-nytomsundhed.dk

Var det noget med at skabe en lillebitte miniatureverden med små huse, træer og haveredskaber, og blomster? Så tjek lige disse links nærmere.

https://woman.dk/underholdning/kreativ-hobby

https://woman.dk/livsstil/ideer-til-hobbyer-og-aktiviteter-du-kan-give-dig-i-kast-med-i-2021

Vær aktiv som Amatørfotograf

Vær aktiv som Kunstmaler

Vær aktiv som Musiker

Hvis vi skal have det godt, er det meget vigtigt at sørger for at bevæge os. Der er klare beviser på, at når vi er aktive og for rørt os på en eller anden måde, har det stor effekt på os.

Motion er flere ting, og bevægelse som helt almindelige ting som at gøre rent, at cykle en tur, og havearbejde, tæller også med her. Den gode travetur med hunden, at være sammen med nogen til holdsport og have det sjovt sammen, beriger en.

Det behøver ikke være flere timer. Kun en halv time hver dag, gør en forskel.

Når vi bevæger os, kommer vi i bedre form. Bare at sidde stille og lave ingenting, gør ikke gavn. Når vi er i god form, klarer man mere, fordi man bliver stærk og udholdende. Daglig bevægelse, og pulsen op, så styrker det hele vores system.

Det gavner hele kroppen, man træner sit hjerte, og lungerne bliver bedre, opbygger gode stærke muskler, og ens led bliver mere smidige. Og er man lidt overvægtig, er det et must at motionere og bevæge sig. Jo mere, du forbrænder, jo mere kan du tabe dig. Ved vægtregulering skal du sætte dig et realistisk mål.

https://kondition.dk/gode-grunde-dyrke-motion/

Er du til fiskestang, eller golfkølle, eller nyder du at gå en spændende tur, eller er du vild med at drøne derudad på cykel? Det er kun noget du bestemmer.

Hvor du end befinder dig i landet, er du ikke langt væk fra naturen. Vær aktiv ude i det fri, det er skønt.

Silkeborgs Søhøjland har alt. Silkeborg kaldes “Danmarks Outdoor Hovedstad”. Der findes så mange forskellige former for og muligheder for aktivitet.

Er du til kanosejlads, eller en rolig vandretur i smukke omgivelser? Det kan være du er mere til en vild tur på mountainbike på de spændende stier? Så er det her det sker. Selvom vi ikke er som sydeuropa, har vi masser af bakker, der giver sved på panden. Motion er fantastisk, og sammen med den danske natur, går det op i en højere enhed. Så vær aktiv der hvor du bor.

Her i dette område finder du Gudenåen med sine 160 km. Den er Danmarks længste vandløb og byder på noget af landets smukkeste natur.

En smuk tur er at gå på Trækstien. Trækstien er Søhøjlandets længste natursti, og den er i alt 70 km lang. Her finder du også Danmarks længste træ-bro på 1,5 km. Du kan læse meget mere her på disse to link.

https://outdoor.silkeborg.dk/Oplev-vores-outdoor-hovedstad

https://www.visitsilkeborg.dk/silkeborg/se-og-oplev/outdoor-aktiviteter-i-silkeborg

Kender du Hjejlen?

Hjejlen er verdens ældste originale kulfyrede hjuldamper i drift. Den er så charmerende. Sommeren igennem sejler den, samt andre turbåde i Hjejle-flåden, dagligt fra Silkeborg til Himmelbjerget og videre til den lille stationsby Laven.

https://www.visitsilkeborg.dk/silkeborg/udforsk/hjejlen-gdk604544