Spring til indhold

Rødvin

Denne artikel indeholder reklame for bedrelivsstil.dk, iform.dk, vinkoeling.dk, sst.dk.

Vin kan virke afslappende og afstressende på os, og det kan være rart.  Mange elsker et godt glas roedvin til noget lækkert mad. De to ting supplerer nemlig hinanden, så måltidet bliver en fornøjelse.

Når man snakker om vin og sundt eller ikke sundt, kan man nok også betegne det som noget man kan lide, eller ikke bryder sig om. Vi har forskellige værdier for vores livsstil, og træffer vores valg ud fra det.

Sundhedsstyrelsen anbefaler maksimalt 14 genstande om ugen for kvinder, mens det er højere for mænd, ca. 21 genstande. Vi må huske på, at ligesom det er med alt alkohol, så skal det nydes med måde. Et overdrevet forbrug skader os, det viser mange undersøgelser der er foretaget op gennem tiden. 

https://www.sst.dk/da/viden/alkohol/alkoholforebyggelse/sundhedsstyrelsens-udmeldinger-om-alkohol

Der er rigtig mange gode egenskaber i vin, da indholdet jo er druer. Druer er fyldt med mineraler og antioxidanter, som bidrager til at støtte vores immunforsvar. Man kan ikke sige at det er dokumenteret, at der direkte er sundhedsfordele ved at drikke vin. Alkohol kan være godt for helbredet, så roedvin kan måske give nogle ekstra helbredsfordele.

https://vinkoeling.dk/sundhedsfordelene-ved-roedvin/

I rødvin finder vi to typer af antioxidanter: Der er resveratrol, som findes i skallen af røde druer, samt to varianter af flavonoider, flavanol og antocyanidin. Når der bliver forsket omkring rødvinen, og om det er godt eller dårligt, så er det som regel disse stoffer der undersøges. På netdoktor.dk står der, at der findes over 4000 forskellige flavonoider, samt en forklaring på hvordan de virker i kroppen.

Ønsker du at grave dybere i informationerne om rødvin er sundt, kan du læse mere på dette link.

https://iform.dk/sundhed/er-roedvin-sundt

Et andet spændende link er til bedrelivsstil, hvor der er artikler om vinens fordele.

https://bedrelivsstil.dk/et-glas-vin-om-dagen-er-lige-saa-godt-som-en-times-motion/

Hvordan kan du få mere energi ved at motionere? Læs mere her