Spring til indhold

Mere fysisk aktivitet i 2024

Denne artikel indeholder reklame for dgi.dk

Der bliver mere og mere sat focus på fysisk aktivitet, at vi alle skal røre os mere.

Hvor er det godt – og nødvendigt. Fedme giver flere og flere alvorlige konsekvenser for samfundet. Alene her hvor vi bor i Danmark, er der 51 % af danskere der er overvægtige eller svær overvægtige. Alarmerende. Og der skrives som aldrig før, om en sundere livsstil, mere motion og fysisk aktivitet, grønnere valg, og alt det andet.

Grundene til vores tilstand er mange. Vi bruger bilen og den offentlige transport mere, og får ikke den nødvendige fysiske aktivitet der er sundt. Det er lettere for os at handle i supermarkeder. Vi køber masser af fastfood. Og der kunne nævnes mange andre factorer der skader vores helbred. Der bør ske en ændring på flere af disse områder, for vores og familiens skyld.

Nye tiltag til et sundere Danmark

Der blev lanceret et nyt landsdækkende samarbejde der skal sætte Danmark i bevægelse. Projektet blev sat i gang af H.K.H. Kronprinsen 2. januar 2021, og det hedder ’Sammen i bevægelse’, og det skal inspirere danskerne til fysisk aktivitet uanset alder. 

I 2020 blev der sat et spændende projekt igang. På ’DR1 – Sport 2020’ satte H.K.H Kronprinsen ’Sammen i bevægelse’ i gang ved at give projektets bevægelsesstafet til svømmeren Jeanette Ottesen. Så vil bevægelsesstafetten derefter resten af året, rejse Danmark rundt og sætte gang i bevægelsen, så endnu flere kan være med. Rigtig interessant at se hvad det kan udrette. Der kommer forhåbentlig mere fysisk aktivitet i Danmark. 

’Sammen i bevægelse’ består af seks tematiserede bølger hen over året. DR sender nogle programmer, der inspirerer til bevægelse og organisationerne bag ’Sammen i bevægelse’ understøtter programmerne med et utal af aktiviteter rundt i hele landet. 

De seks bølger har overskrifterne:

Det er spændende at følge nye tiltag, og det kan være en endnu større motivations factor for os at være med. Er det nu du skal igang med at lægge nye sunde planer?

Vil du og din familie opleve glæden og tilfredsheden ved at gøre noget godt for kroppen? Så er det nu vi skal igang. Mange har nye mål som et nytårsfortsæt. Skal du på Slankekur 2024? Er det nu du bliver nød til at tænke en sundere livsstil, så tøv ikke.

https://www.dgi.dk/om/presse/presserum/seneste-nyt/nyt-landsdaekkende-samarbejde-skal-saette-danmark-i-bevaegelse

Se hvordan du kan få mere energi her på linket