Den er så vild lækker!!
Nu tænker du måske nok, Mexicansk vegetarburger! Der skal da kød til en rigtig burger. Men det behøver der bestemt ikke, for at det smager vidunderligt. En saftig grøntsagsbøf kan noget. Det er synd for dig, ikke at give dig selv muligheden for selv at prøve den. Her får du opskriften på en mexicansk vegetarburger.
Sådan laver du mexicansk vegetarburger
Først skal du have gang i ovnen og de søde kartofler. Tænd ovnen på 200°. Vask, skrub og skær kartoflerne ud i halve, og læg dem med skindsiden opad på en bageplade, som du skal have beklædt med bagepapir. De skal stå og hygge sig i ovnen i ca. 30 minutter, til de er helt møre, og lad dem lige køle lidt af.
Nu må kødet skrabes ud, og kom det ned i en stor skål. Smid ikke skrællen ud! Der er supernæring i det. Hak det i stedet for groft, og rør det i skålen med mosen.
Så er det tid til at ordne bønnerne. Dræn dem og skyl dem, og hæld dem op i skålen med de søde kartofler. Pres også hvidløg, og bland det hele sammen med havregryn, paprika, spidskommen, koriander, salt og peber, og rør det hele sammen til en fars med en ske. Så er den fars på plads.
Nu skal der så laves grøntsagsbøffer. Form 8 bøffer, og læg dem dernæst på en bageplade beklædt med bagepapir. Bøfferne skal bages 20 minutter i ovnen ved 200°, til de er sprøde og faste. Lækkert!!
Så er der snart mad. Lun burgerbollerne. Skyl og tør salaten, og flæk avocadoerne, og skær kødet i pæne skiver. Du kan nu vælge om du vil kreere de lækre burgere, eller man selv skal have fornøjelsen.
Der skal serveres en god salsa sammen med en ægte mexicansk vegetarburger. Det er prikken over i-et.
Dette skal du bruge til 4 personer
- 400 g. søde kartofler
- 1 dåse kidneybønner
- 2 fed hvidløg
- 1 dl. finvalsede havregryn
- 2 tsk. røget paprika
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. salt og friskkværnet peber
- 4-8 burgerboller
- 1 bakke blandet salat
- 2 avocadoer
- 1 glas salsa
- chili efter behag
Der skal bruges ca. 30 minutter, og i ovnen ca. 50 minutter