En vegansk pesto er for ALLE
Pestoen er super nem at lave, og smager så meget bedre end de pestoer man kan købe. Der skal ikke de store forklaringer til, for at komme i mål med en lækker pesto. Blend alle ingredienserne sammen, og den er færdig lækker vegansk pesto på få øjeblikke.
Ingredienser til vegansk pesto
- 60 g. friske basilikumblade (2 solide håndfulde)
- 100 g. pinjekerner
- 3 spsk. gærflager*
- 2 fed hvidløg
- 1/2 tsk. salt
- 200 ml. olivenolie
- Saften fra 1/2 citron
Her er lidt om gær-flager
*Gærflager er inaktivt gær, og de er altså ikke “levende” som bagegær. Inaktivt gær betyder, at det ikke kan bruge til bagning, og kan du ikke tåle gær, kan du sagtens spise disse flager.
De indeholder alle essentielle aminosyrer, og har et højt indhold af proteiner og kostfibre. Gærflager ser måske ikke ud af særlig meget, men her bliver man snydt.
De bruges ofte som smagsgiver i diverse retter, og de har en let og lækker oste-nøddeagtig smag, og giver en umami-smag.
Som veganer kan der være noget man kommer til at savne, og en ting kan være smagen af ost. Gærflager kan give dig en mild og afrundet ostesmag, og så er det helt veganske.